[PODCAST #8] Hoe angst je tegenhoudt om te gaan doen wat je echt wil

door | nov 19, 2020 | 0 Reacties

“Ik zit volop in overlevingsmodus.”

Een uitspraak van een ex-collega, die ik deze week vroeg of ik haar even kon bellen. Maar dat mocht dus niet want ze had geen tijd. Want wat gaan we van nature doen? Juist: keihard werken. We gaan proberen resultaten af te dwingen, we gaan dingen proberen te forceren.

We zitten namelijk in een hele diepe angst in ons hoofd. Bang om onze baan te verliezen. Bang om failliet te gaan. Bang om onze hypotheek niet te kunnen betalen…..

En vanuit angst gaan we primair overlevingsgedrag vertonen. We kunnen niet meer helder denken.

Maar ons hoofd houdt ons compleet voor de gek. Ons hoofd blaast de situatie vaak enorm op. We maken het vaak veel erger dan het is.

In deze tijd worden we allemaal volop met onze angsten geconfronteerd, maar meestal beseffen we niet hoe extreem het eigenlijk is.

Ik ging dit pas beseffen toen ik begon met ondernemen. En daar vertel ik over in de Podcast van deze week. Ik ben deze week namelijk met mijn coach actief aan de slag gegaan om enkele angsten concreet aan te gaan pakken.


Druk op PLAY om naar mijn podcast te luisteren. Veel plezier!

Merk je dat er bij jou nu ook zo’n onzichtbare rem op je hoofd zit? Deel het met mij onder in de comments.

Zitten jij en je team op dit moment ook in overlevingsmodus? En put jou dit mentaal uit? Met het Re-Energizer Thuiswerker programma help ik jullie om weer rust in het hoofd te krijgen en een positieve mindset, zodat je weer mogelijkheden en kansen gaat zien. Klik hier voor meer informatie.

Heeft deze podcast jou geïnspireerd? Dan zou ik het super leuk vinden als je deze met anderen zou willen delen m.b.v. de social knoppen aan de linkerkant.

Wil jij de spanning & het avontuur terug in je leven & je onderneming?

Ga mee met 1 van mijn energieke activiteiten.

MEER INFO