Michel van Loon

Michel van Loon

Als je de controle los durft te laten, dan gebeurt het!

Als life & marketing energizer help ik ambitieuze ondernemers, managers & teams, die het gevoel hebben dat ze continu moeten presteren, om te onthaasten & te bezinnen, zodat ze gaan ervaren dat ze met veel minder inspanning juist meer uit zichzelf gaan halen, zowel zakelijk als privé.

Met Re-Energizer wil ik ambitieuze mannen inspireren & laten ervaren dat het echt anders kan, dan we met z’n allen denken. Ik wil ze bewust laten worden dat haast & stress uit ons eigen hoofd komen en ze laten voelen dat de magie juist komt als we de controle los durven te laten en naar ons gevoel gaan luisteren.

Mijn kernwoorden:
energiek, enthousiast, ambitieus, rebel, avontuurlijk, gevoel, dromen.

Ik paste niet in een hokje
Als er 1 ding in mijn leven centraal staat is dat ik altijd buiten de hokjes heb willen kleuren. Ik ben van binnen een enorme rebel. Ik vind het heerlijk om over hokjes heen te denken en vakjes juist bij elkaar te brengen. Waarom? Van die creativiteit krijg enorm veel energie in mijn hoofd.

Ik word daarom ook heel blij van andere rebelse en ondernemende mensen. Mensen die niet meelopen in de massa, maar hun eigen plan trekken en patronen doorbreken. Dit zijn de mensen die kleur geven aan deze wereld. Zonder hen zou het een enorm saaie boel zijn.

Een waterval aan energie
Ik weet echter ook als geen ander dat het een enorme uitdaging kan zijn om zo’n rebel te zijn. Door onze opvoeding, school, werk & maatschappij wordt ons hoofd ‘geprogrammeerd’ om dat rebelse denken los te laten en binnen de lijntjes te gaan kleuren. We gaan ons steeds meer aan passen aan anderen en in patronen leven die niet bij ons passen. En ongemerkt gaat dat steeds meer onze levenslust en energie in ons lijf blokkeren. Tot we op den duur tegen onszelf aanlopen en alle energie weg is. Zonder dat we het doorhadden is het een suffe boel geworden. Dat moment kwam voor mij in 2013. Ik besloot hulp te zoeken.

Mijn psycholoog wist al gauw de kern van het probleem te raken. Hij zei: “Michel, jij bent een waterval aan energie, maar ergens zit ie compleet klem”.

Via een jarenlange weg van zelfontwikkeling kwam ik tot de ontdekking dat mijn eigen hoofd dat knelpunt was. Dat mijn hoofd de rem op mijn rebelse energie was, en dat ik veel meer naar mijn lijf mocht gaan luisteren. Mijn lijf had alle antwoorden al, maar mijn hoofd negeerde die signalen.

Al mijn inzichten heb ik opgedaan doordat ik 100% open stond voor allerlei disciplines & methodes die veel mensen als vaag af zouden doen. En dat is juist mijn kracht, door altijd open te staan voor nieuwe dingen en niet in gebaande wegen te denken. Want daar ligt de oplossing.

Met deze inzichten wil ik andere rebelse ondernemers helpen om de rem van hun energie te halen en dat vuurtje weer flink aan te wakkeren. Allereerst bij zichzelf, maar vervolgens in het hele bedrijf.

Ik denk namelijk dat we met z’n allen stiekem heel veel kostbare levens energie verspillen door structureel in verkeerde patronen bezig te zijn, die we van jongsaf aan geleerd hebben. En daar wil ik verandering in brengen.

Grootst denken
Ik denk dus in grootse resultaten. En dat is het ondernemersbloed in mij. Ik denk als een ondernemer, niet als een coach.
Ik kijk altijd hoe je met minimale energie maximale resultaten kan bereiken, juist door over hokjes heen te kijken en de krachten van disciplines bij elkaar te krijgen.

En daarom werk ik ook graag met mensen die ook die ondernemersdrang hebben, om op slimme manier grootse resultaten te bereiken, zodat we samen het vuurtje aan kunnen gaan wakkeren binnen het team of het bedrijf.

De magie van het individu
Om het vuurtje in een team aan te wakkeren geloof ik absoluut niet in teambuilding. Vuurtjes moeten gaan branden vanuit het individu. Iedere persoon is uniek, maar moet zijn magie vaak nog ontdekken. Ook daar is het hoofd vaak weer de rem. Ik vind het heerlijk om die rem er af te gaan halen en mensen te motiveren om hun ware potentieel waar te gaan maken.

Energizer activiteiten voor de avontuurlijke ondernemer

Ben jij een ondernemer, CEO, manager, die wel van een beetje actie & avontuur houdt?

En zou je het super leuk vinden om met gelijkgezinden in contact te komen? Zakelijk netwerken, terwijl je samen een super gave activiteit doet?

Speciaal voor mensen zoals jij organiseer ik maandelijks hele leuke avontuurlijke activiteiten.

Vul onderstaand formulier in om op de hoogte te blijven van activiteiten in de toekomst.

  • Lees hier meer over ons privacyreglement
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.